Още 676 документа от делото за убийството на 35-ия американски президент на

...
Още 676 документа от делото за убийството на 35-ия американски президент на
Коментари Харесай

Разсекретиха още документи за убийството на Кенеди

Още 676 документа от делото за убийството на 35-ия американски президент на страната Джон Кенеди бяха оповестени от Държавния списък на Съединени американски щати.

Голяма част от оповестените тази седмица материали са били направени от ЦРУ, а останалите от министерствата на обраната и правораздаването, Конгреса и Държавния списък, показват американски медии. В записките е включена и стенограма от прихванатия телефонен диалог между Лий Харви Осуалд с представители на руското посолство в Мексико след покушението против президента.

На 27 октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп подреди да бъдат разкрити към 2800 документи, свързани с убийството на Кенеди през 1963 година по време на негово посещаване в Далас, щата Тексас, напомня БГНЕС.

" Американското общество чака и заслужава да му бъде възложен допустимо по-голям достъп до документите за убийството на президента Джон Кенеди, за да може хората да узнаят всички условия към него ", съобщи Тръмп в известие, което беше публикувано тогава от Белия дом.

В същото време президентът акцентира и че част от информацията е била редактирана в интерес на националната сигурност.

Благодарение на документите се смята, че престъплението е било осъществено единствено от Лий Харви Осуалд. В тях даже се загатва, да вземем за пример, че два месеца преди опита за ликвидиране на президента Осуалд се е срещал със руски дипломати в Мексико сити.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР